Les rieres es queden per tercera vegada sense fons Next Generation

El projecte de renaturalització de les rieres de Terrassa ha estat rebutjat per la Fundació Biodiversitat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, amb fons europeus Next Generation. La proposta ha obtingut una puntuació baixa de 47, sent la més baixa entre les candidatures no beneficiàries per falta de pressupost o puntuació insuficient.

Terrassa havia sol·licitat 3,2 milions d’euros per a un Pla Estratègic de Renaturalització i Adaptació al Canvi Climàtic de les Rieres de Terrassa i la creació d’un corredor verd i blau. No obstant això, el finançament europeu no s’ha materialitzat en aquest moment.

Aquest és el tercer intent frustrat de Terrassa per aconseguir els fons Next Generation per a la renaturalització de les rieres. Altres ciutats catalanes com Mataró i Reus han obtingut ajuts milionaris per a projectes similars, amb una majoria de propostes de renaturalització de rieres i cabals, en col·laboració amb universitats.

La ciutat de Terrassa haurà de replantejar el seu projecte i buscar altres fonts de finançament per a la renaturalització de les rieres, ja que en aquesta convocatòria no ha estat seleccionada.

Diari de Terrassa: Les rieres es queden per tercera vegada sense fons Next Generation