Els polígons reclamen el centre de serveis dels Bellots

L’Agrupació de Polígons de Terrassa (APT), que ja compta amb set associacions d’empreses que representen deu polígons, assenyala que hauria d’haver entrat en funcionament abans de l’estiu.

L’APT demana accelerar la posada en marxa de la Masia dels Bellots com a nou centre de serveis a les empreses i les activitats econòmiques de la ciutat, amb especial atenció als polígons industrials. El seu president, Jordi Vilar, recorda que hauria d’haver entrat en funcionament abans de l’estiu d’aquest any, un cop finalitzades les obres de remodelació el passat mes de maig, però que encara no és operatiu.

Per això és una de les qüestions que posaran sobre la taula dilluns en la seva primera reunió institucional amb la nova regidora d’Indústria i Empresa de l’Ajuntament de Terrassa, Maise Balcells. També volen posar en comú el Pla Director de Polígons i “la dotació pressupostària per executar les actuacions definides, l’establiment de mesures que permetin l’arranjament, o bé la demolició de les naus obsoletes, així com accelerar el procés d’obertura de naus per adequar-la als tempos que requereix l’activitat econòmica, entre d’altres”, expliquen en un comunicat emès ahir, en què, d’altra banda, Vilar celebra el ritme de constitució de les diferents associacions d’empreses i propietaris dels polígons industrials de Terrassa.


I és que l’APT, associada a la Cecot, vehicula ja la interlocució de 10 dels 16 polígons d’activitat econòmica de la ciutat amb
l’Ajuntament. Des del 2019, l’ens ha promogut la creació de diferents associacions d’empreses i propietaris dels polígons industrials de Terrassa i avui dia ja n’hi ha set (sis de noves i la dels Bellots, que ja existia), que reuneixen, en total, una desena de polígons. L’última que s’ha constituït, al setembre, és l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons del Nord que aglutina els polígons Nord, Can Petit i Franja Nord i que neix com a resultat de la voluntat d’un grup d’empresaris preocupats per la situació dels polígons.

Així, els polígons amb representació a l’APT són Can Farcan, Can Parellada Industrial, Colom II, Segle XX, Santa Margarida I,
Santa Margarida II, Can Petit, Polígon Nord, Franja Nord i els Bellots.

18 novembre del 2023 | Diari de Terrassa